Varukorg

Hur man mixar och matchar örhängen på rätt sätt

Örhängen lyfter ditt utseende. De kan försköna ditt utseende på ett bra sätt eller komplettera en viss outfit, och det är därför du måste komma ihåg regel nummer ett: Örhängen ska alltid lägga till balans och form i ditt ansikte.

Hur du uttrycker dem har stor inverkan på hur du ser ut och vilka reaktioner det utlöser. Speciellt när du mixar och matchar olika örhängen, en modetrend som börjar bli stor!

Även om din stil och preferenser alltid ska vägleda dina val – ignorer aldrig det! – då finns det några saker du kan komma ihåg för att betona det bästa av ditt utseende och markera dina redan vackra naturliga egenskaper.

Är du redo att ta reda på hur du bär asymmetriska örhängen som inte passar ihop? Fortsätt läsa eftersom den här guiden är guldvärd!

3 rätt sätt att mixa och matcha örhängen på

I grund och botten finns det tre sätt att bära asymmetriska örhängen som inte passar ihop, samtidigt som man undviker att se ut som om man av misstag har satt på två olika örhängen. Låt oss titta på vart och ett av dessa sätt:

1. Använd örhängen med korrelerad faktor.

a. Tema: Om du bär örhängen som har ett tema är du säker på att de kompletterar varandra. Ett bra alternativ är till exempel att matcha ett bladörhänge med ett örhänge med en blomma eller frukt. Eller prova samma mönster, till exempel en viss blomma, i olika längder (en knoppörhänge och ett droppe örhänge). I alla dessa fall delar båda artiklarna samma tema, vilket är “natur”.

b. Färg: Enhet i färg kombinerar också två olika örhängen, vilket skapar ett harmoniskt par. Å andra sidan kan du också välja kompletterande färger för att uppnå en subtil kontrast.

c. Form: Form är en annan aspekt du måste tänka på. Till exempel, om båda objekten delar geometriska former, eller om de har organiska böjda former som gör att de liknar varandra, kommer du förmodligen att få en framgångsrik match! d. Material: Sist men inte minst, prova med örhängen av samma material. Matcha silverörhängen med andra silverörhängen. Eller föremål med samma typ av sten. Likheten skapar en elegant enhetlighet.

2. Blanda små dubbar

Det enklaste sättet att börja blanda och matcha örhängen är att prova örhängen. Eftersom de är små ger det många möjligheter att experimentera utan att avslöja dig själv för mycket. Du kan till exempel kombinera två olika färger i samma stil och matcha den med din outfit.

3. Bär ett enda långt örhänge

Du kan uppnå ett vackert modernt utseende genom att bära ett långt enkelörhänge på ena sidan och sätta håret på den andra sidan för att balansera symmetrin.

Det är en djärv stil, men om det görs rätt kan det vara riktigt häftigt.

"Do's and Don'ts" för att bära asymmetriska örhängen

Hänger du med? Det finns ingen anledning att oroa sig, låt oss titta på några förklarande exempel för att ge dig en bättre uppfattning om hur du behärskar konsten att mixa örhängen.

Gör såhär

  • Använd mycket långa ojämna örhängen med mycket liten asymmetri. Det betonar ditt leende och din nyckelben.
  • Använd små knoppar med samma (eller nästan samma) antal örhängen i varje öra. Eftersom de är små och ligger ovanför kindbenet, betonar de dina ögon och skapar ett mycket romantiskt utseende.
  • Bär örhängen med stenar och balansera ditt utseende med din frisyr.

Gör ej såhär

  • Använd olika örhängen som är mycket asymmetriska. Det ser obalanserat ut, vilket inte är det mest smickrande valet.
  • Använd ett helt annat antal örhängen på varje sida. Det skapar obalans och förvirring om man ska titta åt vänster eller höger.
  • Bär ett enda örhänge och ordna håret på samma sida. Det lägger till ytterligare vikt på den sidan, vilket skapar ett asymmetriskt utseende.